May 28, 2008

Βλέποντας sites ή σελίδες του Internet Explorer στο Linux

Ευτυχώς είναι λίγες οι φορές που πέφτουμε πάνω σε sites που είναι κατασκευασμένα ώστε να λειτουργούν μόνο σε Internet Explorer. Οι εναλλακτικές λύσεις που έχουμε εμείς οι χρήστες του Firefox (αλλά και του Linux) συνοψίζονται στις εξής:
  1. Η χρήση του Firefox extension IETab (https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/1419) που τρέχει μόνο σε Windows (καθώς καλεί βιβλιοθήκες DLL, ίσως ύπο κάποιες προϋποθέσεις να μπορεί να λειτουργήσει και με wine) και ανοίγει ένα νέο tab χρησιμοποιώντας την μηχανή του IE
  2. Με την χρήση του Firefox extension User Agent Switcher (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/59) όπου ο browser μας στέλνει ως ψεύτικη ταυτότητα, εκείνη του browser που μας ενδιαφέρει (πχ IE)
  3. Με την εγκατάσταση του Opera browser (http://www.opera.com/) και τη ρύθμιση του user agent
Λόγω...έκτακτης ανάγκης χρειάστηκε να συνδεθώ στο site του Notos Home (http://www.notoshome.gr) που όμως τρέχει μόνο σε Internet Explorer για την εισαγωγή στο σύστημα. Η λύση δόθηκε με το τέχνασμα 3 (Opera) που δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλου για προβλήματα και μου επέτρεψε την είσοδο.

2 comments:

Unknown said...

Θεικό. Δηλαδή οταν το javascript κάνει έλεγχο τι browser εχεις, παίρνει σαν απάντηση IE, αν όμως υπάρχει κώδικας που λειτουργεί μόνο με IE και ο Opera δεν τον υποστηρίζει υπάρχει πάλι πρόβλημα, σωστα;

Serafeim Karapatis said...

Από ότι διαβάζω, ο Opera παρέχει μια καλή υποστήριξη σχετικά με functions του IE, κάτι που προφανώς δεν συμβαίνει με τον Firefox (http://www.opera.com/support/search/view/576/)