Jun 28, 2012

Είμαι πια Oracle SOA Infrastructure Implementation Certified Expert !

Τις προηγούμενες ημέρες έδωσα με επιτυχία τις εξετάσεις για το "Oracle SOA Foundation Practitioner Exam" (1Z0-451) που τελικά με οδήγησε στην απόκτηση του (μακρύ και βαρύγδουπου) τίτλου Oracle SOA Infrastructure Implementation Certified Expert. Έχοντας εστιάσει αρκετό καιρό στο Oracle SOA Suite 11g  (αλλά και παλαιότερα στην έκδοση 10g) θεώρησα πως είναι καλή κίνηση να συνοδεύσω αυτήν την επένδυση με αυτόν τίτλο.

Η εξέταση είναι ηλεκτρονική και περιλαμβάνει 60 ερωτήσεις σε μορφή multiple choice. Σε μερικές από αυτές υπήρχε μπερδεμένη διατύπωση αλλά σε γενικές γραμμές δεν θα έλεγα ότι παρουσίαζαν υψηλό βαθμό δυσκολίας, ειδικά για κάποιον που έχει εμπειρία σε ανάλογα έργα. Αντίστροφα, αν η κατοχή ενός τέτοιου τίτλου συνεπάγεται την εξειδίκευση στο Oracle SOA Suite; Θα τολμούσα να πω πως όχι απαραίτητα. Πολλές ερωτήσεις είχαν αφηρημένο υπόβαθρο, η εμπειρία του hands-on δεν ήταν περασμένη σε μεγάλο βαθμό στο τεστ και μερικές περιοχές (πχ Oracle ESB, B2B, WSM) αναφέρονταν σε στυλ εγκυκλοπαιδικής γνώσης.

Ταχυδρομικά μαζί με το certification ήρθε και μια όμορφη καρτούλα!

3 comments:

Spyros Doulgeridis said...

Συγχαρητηρια!!

Serafeim Karapatis said...

Ευχαριστώ !

σε τέτοιους καιρούς νομίζω πως είναι καλή κίνηση το self-training και η απόκτηση certifications για ενδεχόμενα έργα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

shivani said...

An overwhelming web journal I visit this blog, it's unfathomably amazing. Unusually, in this present blog's substance made inspiration driving truth and reasonable. The substance of data is enlightening
Oracle Fusion Financials Online Training
Oracle Fusion HCM Online Training
Oracle Fusion SCM Online Training
oracle Fusion Technical online training