Jan 30, 2012

Ένα νέο βιβλίο για την αρχιτεκτονική SOA: Do more with SOA Integration - Best of Packt

Ένα νέο βιβλίο που έτυχε της προσοχής μου είναι o πρόσφατος τίτλος της Packt Publishing που αφορά το SOA: Do more with SOA Integration - Best of Packt.

Εν συντομία, συνιστά ένα απάνθισμα από διάφορα βιβλία της Packt που αφορούν την περιοχή του SOA. Το βιβλίο καλύπτει:
  • βασικά patterns του integration καθώς και SOA best practices
  • μια καλή εισαγωγή στην XML και στα Web Services καθώς και στα σχετικά πρότυπα προσφέροντας πραγματικά παραδείγματα
  • βασικές τεχνολογίες και πρότυπα όπως το JBI (Java Business Integration), το SCA (Service Component Architecture), το ESB (Enterprise Service Bus και ειδικά το Oracle ESB), το BPEL (Business Process Execution Language και ειδικά το Oracle BPEL) και BPM (Business Process Monitoring και ειδικά το Oracle BPEL) αφιερώνοντας ένα ξεχωριστό κεφάλαιο σε κάθε ένα από αυτά, επιλύοντας ένα enterprise case-study

Πρόκειται για ένα βιβλίο που δεν καλύπτει αποκλειστικά τεχνολογίες της Oracle (δηλαδή του Oracle SOA Suite) αλλά επεκτείνεται και σε εναλλακτικές προτάσεις όπως το JBI σε σχέση με το NetBeans. Εν ολίγοις, πρόκειται για ένα πολύ καλό τίτλο, απευθυνόμενο σε architects και SOA developers ώστε να αποκτήσουν τη βασική γνώση και τις βάσεις για μια μεθοδολογία για ένα SOA project. Για περισσότερες όμως πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουν υπάρχουν βέβαια πιο εξειδικευμένα βιβλία (πχ εδώ)

Στις επόμενες ημέρες, θα προσπαθήσω να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για την ύλη του βιβλίου.

Ενημέρωση: Στο amazon.com έχω προσθέσει (στα αγγλικά) την κριτική μου για το βιβλίο.

No comments: