Στην 11g, μια τυποποιημένη εγκατάσταση περιλαμβάνει την Apex αλλά δεν ενεργοποιεί κάποιον web listener (πχ στο port 8080). Αν και βασικά έχουμε και την επιλογή της χρησιμοποίησης του Apache, κάτι πιο άμεσο είναι η αξιοποίηση του listener της Apex όπως περιγράφεται εδώ. Έπειτα από αυτή τη διαδικασία, μπορούμε να συνδεθούμε στην αρχική σελίδα της Apex και ως διαχειριστές να φτιάξουμε ένα νέο workspace, με βάση ένα υπάρχον σχήμα (το application data σχήμα μας) Αν υπάρχει ένα σοβαρό θέμα ασφάλειας, τότε μπορούμε να αφήσουμε την Apex να φτιάξει ένα νέο database schema, στο οποίο θα φροντίσουμε να δώσουμε τα κατάλληλα grants (ή και να φτιάξουμε και ανάλογα read-only database views ώστε να επωφεληθούμε από την εμφάνιση της δομής των αντικειμένων στον object browser)
H κατασκευή αυτή, πρόκειται να αντιγράψει και το δοκιμαστικό σχήμα της Apex, οπότε σημειώνουμε να διαγράψουμε όλα τα νέα αντικείμενα όπως τους πίνακες DEMO*, DEPT, EMP, σχετιζόμενα sequences και functions, καθώς και το application workspace.
Ως διαχειριστές, δημιουργούμε ένα λογαριασμό χρήστη προκειμένου να συνδεθεί στο σύστημα με την ιδιότητα του developer στο Apex workspace που μόλις φτιάξαμε. Αυτό είναι! Από το μενού της αρχικής οθόνης, υπάρχει η επιλογή SQL Workshop που μας επιτρέπει να εκτελέσουμε τα SQL ερωτήματά μας ή να δούμε τι δομή της βάσης, σε ένα web περιβάλλον.
No comments:
Post a Comment