Nov 10, 2010

Keyboard shortcuts για τα Lenovo Thinkpads στο Ubuntu 10.10

Το Ubuntu διαθέτει την καλύτερη αναγνώριση συσκευών ενός υπολογιστή από οποιαδήποτε άλλη διανομή του Linux. Κατά αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να αξιοποιήσουμε διάφορες λειτουργίες του Thinkpad. Έτσι, μπορούμε να αναθέσουμε εργασίες σε συντομεύσεις ειδικών κουμπιών στο περιβάλλον GNOME. Για παράδειγμα, μπορούμε με το πατώντας το πλήκτρο ThinkVantage, να ξεκινούμε το Firefox.

Τα βήματα έχουν ως εξής: Στο μενού System->Preferences θα βρούμε την επιλογή Keyboard Shortcuts που περιγράφει όλες τις διαθέσιμες συντομεύσεις. Ψάχνουμε να βρούμε την επιλογή Launch Web Browser καιι πατάμε μια φορά το πλήκτρο ThnkVantage. Αμέσως μετά έχει καταγραφεί η ενέργεια και το συνοδευτικό ειδικό πλήκτρο (XF86Launch1 στην περίπτωσή μας) Από εδώ και στο εξής, πατώντας αυτό το κουμπί θα εκκινείται ο Firefox.

Κάτι που επίσης έχει ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως η λίστα των keyboard shortcuts είναι επεκτάσιμη και μπορούμε να δηλώσουμε τα δικά μας γεγονότα (πχ ξεκίνημα ενός virtual machine) με τις δικές μας συντομεύσεις.

1 comment:

Janessa said...

Thank you! That helped so much! :)