Oct 28, 2010

Προσαρμοσμένο monitoring στο Weblogic 10.3.3

Στο προηγούμενο άρθρο (http://serafeimk.blogspot.com/2010/10/time-sync-virtualbox.html) είχαμε αναφερθεί έστω και συνοπτικά στον JProfiler για την καταγραφή των εργασιών που λαμβάνουν χώρα σε έναν Application Server. Ως προγραμματιστές εφαρμογών στο Weblogic, μπορούμε κάνουμε monitoring του τι συμβαίνει στο Weblogic Server είτε από το Fusion Middleware Control είτε από την κονσόλα του Weblogic Server, ειδικά αν κάνουμε development. Στην πιο πρόσφατη έκδοση 10.3.3 έχει προστεθεί η δυνατότητα στην κονσόλα να κατασκευάζουμε τα δικά μας γραφήματα παρακολούθησης εργασιών, με βάση την πληροφορία που βρίσκεται στα ΜBeans του Weblogic.

Πιο συγκεκριμένα, η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη στην πρώτη σελίδα της κονσόλας στην κατηγορία "Charts And Graphs".
Weblogic monitoring
Υπάρχουν κάποιες έτοιμες αναφορές και γραφήματα όπως για παράδειγμα το JVM Heap Size, τα JDBC connections, κλπ που απλά πρέπει να τα ενεργοποιήσουμε με την εργαλειοθήκη στο πάνω μέρος της οθόνης.
Weblogic jvm monitoring
Το πιο σημαντικό πάντως της υπόθεσης είναι η δυνατότητα κατασκευής της δικής μας αναφοράς, χρησιμοποιώντας ιδιότητες των MBeans του Weblogic από τον Metric Browser. Με απλό drag και drop σε ένα νέο γράφημα, μπορούμε να κατασκευάσουμε το δικό μας dashboard για τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν, και που μπορούν να αφορούν στοιχεία του Server (CPU, JVM, Datasources, JMS, κλπ) ή των εφαρμογών μας.
Weblogic custom report monitoring

No comments: