May 10, 2009

Σερβίροντας στατικό περιεχόμενο (static content) από τον Weblogic

Ως γνωστόν. ο Weblogic περιλαμβάνει έναν HTTP Server ενώ μπορεί επιπροσθέτως να λειτουργήσει με την βοήθεια του proxy plugin και με άλλους Web Servers, όπως για παράδειγμα τον Apache. Αν όμως περιοριζόμαστε στην πρώτη περίπτωση και θα θέλαμε να προσφέρουμε κάποιο στατικό περιεχόμενο, όπως για παράδειγμα help pages, τότε υπάρχει η αντίστοιχη δυνατότητα με αυτή του Apache όπου προσθέτουμε αρχεία ή καταλόγους στον φάκελο htdocs.

Εάν χρησιμοποιούμε τον Weblogic σε development mode, τότε δημιουργούμε έναν κατάλογο στο user_projects/domains/$DOMAIN_NAME/autodeploy με την εξής σύμβαση: folder_name.war και προσθέτουμε εκεί το περιεχόμενο (σελίδες, pdf, zip, κτλ) που μας ενδιαφέρει.

Πρόκειται για ένα είδους hot deployment ενός war, ώστε το περιεχόμενο να είναι άμεσα διαθέσιμο από την διεύθυνση:

http://host:port/folder_name

Αν αντίστοιχα χρησιμοποιούμε τον Weblogic σε production mode, πάλι κατασκευάζουμε τον κατάλογο folder_name.war σε οποιοδήποτε σημείο πλην του autodeploy directory του συστήματος και κάνουμε deploy με βάση αυτό το directory από το WLS console. Δεν ξεχνούμε να ορίσουμε πως το deployment παραμένει στο location από όπου το αντλούμε, ώστε μελλοντικά να μπορούμε να προσθέσουμε καινούργιο στατικό περιεχόμενο χωρίς ανάγκη για redeployment.

No comments: