May 17, 2009

Αναζήτηση (search) σε δομές καταλόγων projects στο JDeveloper 11g

Ένα από τα πράγματα που ανέκαθεν έλειπαν από το JDeveloper είναι η δυνατότητα προβολής όλων των αρχείων που περιλαμβάνονται σε ένα project ή σε ένα workspace. Ειδικοί τύποι αρχείων (π.χ. αρχεία με επέκταση .xcfg) ή τοποθεσίες (π.χ. WEB-INF/temp, top-level src/) δεν εμφανίζονται, οπότε ομολογώ πως συχνά μου λείπει το Resource perspective του Eclipse που παρουσιάζει, ως άλλος file explorer, τη δομή των αρχείων μας στο δίσκο, ώστε καλύτερα να διαπιστώσουμε το που βρίσκεται τι.

Ενώ στο 10g μια πιο κοντινή αναπαράσταση των περιεχομένων ενός project προσφέρεται από το System Navigator, στην έκδοση 11g το χαρακτηριστικό αυτό αντικαταστάθηκε με δυο συμπληρωματικές λειτουργίες: το Find Application Files και το Application Resources panel. Πιο συγκεκριμένα, στην επιλογή Search->Find Application Files μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση με βάση οποιοδήποτε όνομα ή επέκταση στα περιεχόμενα των projects μας.

Αυτή η αναζήτηση δεν περιλαμβάνει το src/ κατάλογο που βρίσκεται στο επίπεδο του JDeveloper workspace. Μια βοήθεια ως προς αυτό, προσφέρει το panel Application Resources:

Ούτε αυτό όμως μας εμφανίζει μια συγκεντρωτική εικόνα των αρχείων μας. Ένα μικρό κόλπο είναι να κατευθυνθούμε στο Resource Palette και να δημιουργήσουμε ένα νέο κατάλογο, πχ. Local Projects. Εκεί, θα ορίσουμε ένα νέο file system connection.


Συνεπώς, στα IDE connections θα βρούμε τη σύνδεση με τον κατάλογο μας, που επί της ουσίας πρόκειται για έναν file explorer που παραθέτει όλα τα αρχεία και τους φακέλους. Επιπρόσθετα, είναι δυνατόν να κάνουμε αναζήτηση στα περιεχόμενα με βάση ονόματος, ή να τα φιλτράρουμε με κάποιο regular expression.

No comments: