Dec 6, 2008

Δουλεύοντας με παράθυρα (windows) στον JDeveloper

Υπάρχουν διάφορα μικρά κόλπα που μπορούν να διευκολύνουν την εργασία μας όταν δουλεύουμε με πολλαπλά παράθυρα (windows) Ας αναφέρουμε μερικά:
  • Δυνατότητα ανάθεσης πλήκτρων συντόμευσης για τα παράθυρα, με την πληκτρολόγηση Alt + Shift + (αριθμός), ώστε να μπορούμε εύκολα να επιστρέψουμε σε αυτά. Με αυτή την ενέργεια, αριθμούνται τα ανοικτά μας παράθυρα, οπότε πιέζοντας Alt + (αριθμός) θα αναδυθεί το κατάλληλο παράθυρο.
  • Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να δούμε τη λίστα των παραθύρων (ως window list) πατώντας Alt + Tab
  • Όταν θέλουμε να ανοίξουμε δυο αρχεία ώστε να τα βλέπουμε δίπλα-δίπλα, τότε μπορούμε να να επιλέξουμε από το μενού Windows, την επιλογή New tab group.
  • Κάτι επίσης χρήσιμο, είναι η δυνατότητα να βλέπουμε ένα αρχείο ταυτόχρονα με πολλαπλές όψεις, πχ τον source κώδικα της σελίδας και ταυτόχρονα το preview της, με παράλληλη επεξεργασία σε οποιαδήποτε από τις δυο όψεις. Αυτό είναι εφικτό με την επιλογή Windows-->Split Document. H δυνατότητα αυτή είναι εξαιρετικά πιο ισχυρή στον JDeveloper 11g και σε σχέση με τις ADF σελίδες, καθώς μπορούμε να βλέπουμε ταυτόχρονα τα page bindings.

1 comment:

Anonymous said...

Αν και με τα default code formatting settings του JDeveloper είναι εξαιρετικά βοηθητική το κάθετο splitting.