Apr 10, 2007

Πρόσθεση συντομεύσεων σε προγράμματα στον JDeveloper

Πολύ συχνά κατά την εργασία μας με τον JDeveloper μπορεί να ανακύψει η ανάγκη να συμβουλευτούμε κάποιο έγγραφο, όπως για παράδειγμα των ADF Developer's Guides, ή να ξεκινήσουμε τον SQL Developer για κάποια μικρή εργασία με την βάση δεδομένων. Τα καλά νέα είναι πως το περιβάλλον του JDeveloper μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε νέα εικονίδια και συντομεύσεις πάνω στην μπάρα του μενού ώστε να έχουμε στη διάθεση μας συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές ή έγγραφα.

Για τη δημιουργία συντομεύσεων, κάνουμε click στην επιλογή Tools-->External Tools και διαλέγουμε New και έπειτα External Program. Συμπληρώνουμε τα στοιχεία του προγράμματος που θέλουμε να λειτουργήσουμε ως συντόμευση και τις όποιες παραμέτρους θα χρειαστεί η εκτέλεσή του. Στην επόμενη εικόνα, έχω δηλώσει το Adobe Acrobat να ξεκινήσει ανοίγοντας το ADF BC Developer's Guide.

Στο δεύτερο βήμα ορίζουμε το όνομα που θα εμφανίζεται στο αντικείμενο του μενού που θα δημιουργηθεί καθώς και το icon που θα το συνοδεύει.

Λίγο πριν το τέλος, γίνεται η δήλωση του πως θα γίνεται η πρόσβαση στο εξωτερικό πρόγραμμα, είτε μέσω του Tools μενού, στο βασικό toolbar του JDeveloper, είτε από τα context μενού (εφόσον πρόκειται για πρόγραμμα που θα επηρεάσει κάποιο ανοικτό αρχείο στον JDeveloper)

Πατάμε Finish και μόλις έχουμε δημιουργήσει τα πρώτα μας κουμπιά στο JDeveloper. Ως υπόδειγμα, έχω δημιουργήσει συντομεύσεις στο μενού Tools για τα ADF Developer's Guide, που θα ανοίξουν από το Acrobat Reader. Ανάλογες ιδέες, περιλαμβάνουν συντομεύσεις για τον SQL Developer, pdf documentation για τον Oracle Application Server, κλπ, για τεκμηρίωση δηλαδή και εργαλεία που χρησιμοποιούμε καθημερινά για τη συνεργασία τους με τον JDeveloper.

No comments: