Aug 30, 2015

Cyanogen 12.1 - Μια πολύ καλή αναβάθμιση για το OnePlus One

Αυτές τις ημέρες κυκλοφόρησε η αναβάθμιση Cyanogen OS 12.1 για το OnePlus One που ανταποκρίνεται στην έκδοση 5.1.1 του Android. Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα χαρακτηριστικά βρίσκονται εδώ.

Δυο γνωρίσματα που θα ήθελα να αναφέρω είναι η καλύτερη υποστήριξη των profiles και ο νέος Cyanogen Web Browser.

Ως προς τα profiles, αυτά αλλάζουν είτε με κάποιο εξωτερικό γεγονός (πχ σύνδεση σε ένα WiFi) είτε χειρωνακτικά (manually) και αφορούν την ενεργοποίηση / απενεργοποίηση υποσυστημάτων του τηλεφώνου (πχ GPS, WiFi, τύπος δικτύου τηλεφωνίας, συγχρονισμός δεδομένων κ.α.) ή παραμετροποίησης ήχων και έντασης. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να οριστούν ρυθμίσεις για το σπίτι, την οδήγηση χωρίς να ανατρέχουμε στα επιμέρους tiles του notification drawer. Με αυτήν την αναβάθμιση αυτό το χαρακτηριστικό δουλεύει εξαιρετικά και με τους τύπους των δικτύων της κινητής τηλεφωνίας (ενεργοποίηση 2G, 3G και LTE)
Ως προς τον Web browser, η Cyanogen εγκαινίασε τον δικό της στην έκδοση 12.1 Εμπειρικά, είναι πολύ γρήγορος με έμφαση στην ασφάλεια. Για παράδειγμα, υπάρχει ειδοποίηση για την μεταφορά γεωγραφικής πληροφορίας από sites, όταν αυτά το ζητούν.

No comments: