Feb 15, 2014

Ubuntu 13.10 και Java

Για πρώτη φορά η αναβάθμιση στο Ubuntu 13.10 64-bit (Saucy Salamander) έχει προκαλέσει διάφορα προβλήματα και παράπονα για εφαρμογές της Java, για τις οποίες φαίνεται πως υπεύθυνες οι νέες βιβλιοθήκες του Unity και του GTK. Το περιβάλλον της Java που χρησιμοποιώ είναι το Oracle JDK 6 που προέρχεται από την ομάδα WebUpd8. Για καλή μου τύχη, ο JDeveloper σε όλες τις 11g R1 εκδόσεις του που διατηρώ δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα. Το ίδιο όμως δεν ισχύει και με το Eclipse OEPE 11.1.1.8 32-bit (βασισμένο στο Eclipse 3.7.2) που χρειάζεται για την ανάπτυξη στο Oracle Service Bus 11.1.1.6+. Εδώ το περίεργο είναι πως με την σκίαση μιας επιλογής μενού, αυτή γίνεται δυσδιάκριτη λόγω του ότι εμφανίζεται με λευκό χρώμα. Επίσης, γενικά τα GUI controls δεν είναι καλαίσθητα.
Στο δε Spring Source Toolkit 3.4.0 οι επιλογές του οριζόντιου μενού δεν άνοιγαν στο παραμικρό. Το workaround εδώ είναι να ξεκινήσουμε το SST με την εντολή:

env UBUNTU_MENUPROXY=0 STS

2 comments:

javapapo said...

Σεραφείμ πως και χρησιμοποιείς custom installer για το JDK και δεν κάνεις μια απλή, standard, εγκατάσταση;

Serafeim Karapatis said...

Γεια σου Πάρη! Προτιμώ τη λύση του Ubuntu PPA, μιας που με μια εντολή μπορώ να κάνω software update ολόκληρο το σύστημα μου. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κάποιος ειδικός λόγος να "κολλήσω" με ένα συγκεκριμένο JDK.