Aug 3, 2011

Blocking του Flash στον Firefox

Πολλά έχουν γραφεί για την υποστήριξη του Flash στο Linux και ειδικά στα 64-bit συστήματα. Η αλήθεια είναι πως ακόμα και σήμερα η υποστήριξη που προσφέρει η Adobe απέχει από το να είναι ικανοποιητική ενώ υπάρχουν φορές (αν και σπάνιες) που ο Firefox μου κόλλαγε στις σελίδες με έντονο Flash με αποτέλεσμα να "παγώνει" συνολικά το σύστημα.

Πρόσφατα πήρα την απόφαση να εμποδίσω την αυτόματη εκτέλεση του Flash στις σελίδες που επισκέπτομαι με τον Firefox. Γι' αυτό το λόγο υπάρχει ένα ειδικό πρόσθετο, το Flashblock (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/flashblock/) που αποτρέπει την εκτέλεση στοιχείων Flash σε μια σελίδα, παρουσιάζοντας μας ενδείξεις για αυτά τα στοιχεία, ώστε να τα ενεργοποιήσουμε επιλεκτικά.

Η επιτάχυνση της περιήγησης στο Web είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Υπάρχουν όμως και sites, όπως για παράδειγμα το Oracle Metalink, που απαιτούν την παρουσία Flash προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουμε. Το Flashblock διαθέτει την κατάλληλη επιλογή ώστε να μην είναι ενεργό σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

1 comment:

javapapo said...

πιστός σύντροφος!!!