May 19, 2011

Localization των μηνυμάτων των human tasks του Oracle SOA Suite

Δουλεύοντας σε μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί ένα custom worklist application, προέκυψε ένα θέμα με την εμφάνιση των κουμπιών των custom workflow actions. Για παράδειγμα, ένα human task ορίζει ως custom outcomes τις ενέργειες: COMPLETE-INCOMPLETE.

Εμφανίζοντας ένα human task notification αυτού του είδους είτε στο default worklist application είτε σε μια custom εφαρμογή, αφενός οι ενέργειες δεν μπορούν να εξατομικευτούν σύμφωνα με το γλωσσικό περιβάλλον του χρήστη και αφετέρου εμφανίζονται όπως ακριβώς τις έχουμε δηλώσει (πχ με κεφαλαία γράμματα)

Η λύση για το customization ή το localization αν προτιμάτε των workflow actions ή εν γένει των workflow labels βρίσκεται στο sample της Oracle https://soasamples.samplecode.oracle.com/files/documents/660/886/workflow-110-workflowCustomizations.zip Βασικά, με αυτόν τον τρόπο παρέχεται πρόσβαση στα resource bundles που χρησιμοποιούνται από το σύστημα. Δεν έχουμε παρά να τα τροποποιήσουμε κατά το δοκούν και να φτιάξουμε ένα JAR από αυτό, που στο τέλος θα πρέπει να το δηλώσουμε στον Enterprise Manager. To αποτέλεσμα (σε αγγλικό περιβάλλον εκτέλεσης):

No comments: