Oct 13, 2010

Μερικές πληροφορίες για τα Lenovo Thinkpad εκ των έσω

Εδώ και δυο περίπου χρόνια έχω βασιστεί στο Lenovo Thinkpad T400 για τη δουλεία μου. Αν και έχει περάσει αρκετός καιρός από αυτήν την αγορά, ακόμα δεν αισθάνομαι μειονεκτικά ως προς τις επιδόσεις του, πόσο μάλλον όταν τρέχω τα πάντα σε VirtualBox. Απεναντίας, ίσως γιατί το host λειτουργικό σύστημα είναι Linux, ίσως γιατί η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ υψηλή, ίσως γιατί έχω προσθέσει γρήγορους δίσκους και μνήμες, το μηχάνημα με ικανοποιεί απόλυτα στην καθημερινή και επίπονη (ελέω χρησιμοποίησης πολλαπλών Oracle προϊόντων) εργασία μου.
Lenovo Thinkpad T400
Η κρίση μου αυτή πιστεύω πως αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς πως μετακινούμαι σε καθημερινή βάση, το laptop λειτουργεί σε διάφορα περιβάλλοντα εργασίας, καλώδια δικτύου, πρίζες και καλώδια usb μπαίνουν και βγαίνουν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χωρίς καμία διάθεση προπαγάνδας, θεωρώ πως είναι το πιο αξιόπιστο laptop που έχει περάσει από τα χέρια μου (και η αλήθεια είναι πως έχουν περάσει ήδη πολλά), το πλέον αθόρυβο, με μεγάλη ανταποδοτική και ανταλλακτική αξία και ταιριάζει αρκετά σε αυτούς που θέλουν να κάνουν προγραμματισμό σε Linux: λόγω του παρελθόντος της IBM, υπάρχει πάρα πολύ καλή υποστήριξη του hardware των thinkpads από τον kernel αλλά και από άλλα συνοδευτικά προγράμματα στο Linux.

Και αν αυτά ισχύουν για το λογισμικό και την εν γένει κατασκευή, τις προάλλες βρέθηκα αντιμέτωπος με την πρόκληση να ανοίξω το laptop ώστε να καθαρίσω την σκόνη που είχει αρχίσει και συσσωρεύεται κοντά στον ανεμιστήρα του. Για αυτήν την αποστολή, αποδείχθηκε πως είχα ως καλό σύμμαχο ένα υπερ-αναλυτικό hardware maintenance manual του Τ400 που περιγράφει και την παραμικρή λεπτομέρεια κατασκευής (http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc/pccbbs/mobiles_pdf/43y6629_04.pdf). Επίσης έμαθα πως υπάρχει ένα επίσημο site της Lenovo (http://www.lenovoservicetraining.com) που περιγράφει αναλυτικά με φωτογραφίες και με videos διάφορες ειδικές εργασίες συντήρησης.

Τελικά η αφαίρεση της σκόνης ήταν επιτυχής και πραγματικά αποσυναρμολογώντας το Thinkpad το εκτίμησα ακόμη περισσότερο!
Lenovo Thinkpad T400 hardware inside

1 comment:

Spyros Doulgeridis said...

Αν και σε ειχα ακουσει και παλια να λες τα καλυτερα, με αυτο σου το ποστ πραγματικα με επεισες! Το επομενο laptop λοιπον θα ειναι Lenovo!
Thanx for sharing!