Jun 27, 2010

Χρησιμοποιώντας το Google command line (Google CL) για ανάρτηση blogs

Μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η διάθεση εκ μέρους της Google ενός command-line interface για επικοινωνία με το Blogger, το Picassa, το Google Docs, το YouTube, κλπ (http://code.google.com/p/googlecl/)

Ειδικά για την περίπτωση της ανάρτησης άρθρων, η αντίστοιχη εντολή για το παρόν κείμενο είναι:

google blogger post --title "Χρησιμοποιώντας το Google command line (Google CL) για ανάρτηση blogs" --tags "blog" "Χρησιμοποιώντας το Google command line (Google CL) για ανάρτηση blogs.html"

Μόλις θα πληκτρολογήσουμε αυτήν την εντολή, θα χρειαστεί να δώσουμε μερικές ακόμα πληροφορίες, όπως για παράδειγμα το username μας ή το blog στο οποίο θέλουμε να καταλήξει το άρθρο.

Την πρώτη φορά μάλιστα που θα καλέσουμε αυτήν την υπηρεσία, θα πρέπει να της δώσουμε πρόσβαση στο account μας, αφού αυτόματα θα ανοικτεί ένα ειδικό URL.

To αποτέλεσμα ήταν μάλλον ... απογοητευτικό! Για την εισαγωγή των φωτογραφιών θα έπρεπε πρώτα να ανέβουν στο picassa (χρησιμοποιώντας το GoogleCL για παράδειγμα) άρα θα έπρεπε να καλεστούν και άλλες εντολές από το command-line και να ανανεωθεί το κείμενο του blog με τα references που δίνει το Picassa. Επίσης, οι href αναφορές δεν πέρασαν σωστά ως hyperlinks. Προς το παρόν, θα συνεχίσω το τετριμένο τρόπο ανάρτησης μέσω σύνδεσης στο blogger.com

No comments: