Dec 11, 2009

Χρησιμοποιώντας icons στο Oracle BI EE Repository Designer

Έχοντας μπει για τα καλά στα μονοπάτια της σχεδίασης ενός έργου βασισμένο στο Oracle BI EE, δημιουργούνται απορίες που πρέπει να συζητήσουμε με τους ανθρώπους του business. Ενώ μπορούμε να κρατήσουμε τις σημειώσεις μας σε ένα ξεχωριστό έγγραφο, βρήκα εξαιρετικά χρήσιμη τη λειτουργία σήμανσης με ένα icon μιας κολόνας ή ενός πίνακα στο Oracle BI Administration tool για τον οποίο έχουμε απορία. Έτσι, για να θυμηθούμε πως κάποιο σημείο παραμένει αδιευκρίνιστο, κάνουμε δεξί click στο αντικείμενο που μας ενδιαφέρει και επιλέγουμε "Set Icon..." Μετά αναδύεται ένα παράθυρο οπότε μπορούμε να διαλέξουμε το κατάλληλο εικονίδιο από μια μεγάλη λίστα.

Το εικονίδιο που χρησιμοποιώ για να θυμηθώ τις ερωτήσεις είναι το question mark, ενώ μετά την απάντησή τους, η υπενθύμιση για να περάσω την πληροφορία στο σύστημα, την σημαδεύω με το work cone. Για να κρατήσουμε το κείμενο της ερώτησης μας, μπορούμε να κάνουμε χρήση του πεδίου description που συνοδεύει κάθε κολόνα ή πίνακα.

Όπως ήδη έχει αναφερθεί σε προγενέστερο άρθρο (http://serafeimk.blogspot.com/2009/11/query-repository-oracle-bi.html), το βοήθημα Query Repository μας επιτρέπει να αναζητήσουμε στοιχεία με βάση κάποια κριτήρια, όπως για παράδειγμα το εικονίδιο που τα χαρακτηρίζει.

No comments: