Oct 24, 2009

Δημιουργία Weblogic cluster στο Linux

Σε παλαιότερο άρθρο (http://serafeimk.blogspot.com/2009/03/development-environment-slackware.html) είχαμε αναφερθεί στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος ανάπτυξης δυο κόμβων, βασισμένο στο Slackware και στο Weblogic, κάτω από την ομπρέλα του VirtualBox. Μια προέκταση αυτής της αρχιτεκτονικής είναι η δημιουργία ενός cluster των Weblogic servers ώστε να εξυπηρετούν τις ίδιες εφαρμογές και να εμφανίζονται ως μοναδική διαχειριστική οντότητα. O Weblogic υποστηρίζει την επικοινωνία μεταξύ των servers ενός cluster με δικτυακή υποδομή multicast ή unicast. Για το παράδειγμά μας θα χρησιμοποιήσουμε το multicast, οπότε θα χρειαστεί να ορίσουμε την ειδική αυτή δικτυακή διεύθυνση (πχ 224.0.0.0), προσθέτοντας την ακόλουθη γραμμή στο αρχείο /etc/rc.d/rc.local, για την κάρτα δικτύου eth0:

route -n add -net 224.0.0.0 netmask 240.0.0.0 dev eth0

Προφανώς, αυτή η ρύθμιση πρέπει να γίνει και στους δυο servers. Έπειτα από μια επανεκκίνηση του συστήματος, δημιουργούμε ένα Weblogic cluster, χρησιμοποιώντας τη multicast διεύθυνση που μόλις δημιουργήσαμε.

και σε επόμενο βήμα, προσθέτουμε τους managed servers στο cluster μας.

Για να επιβεβαιώσουμε πως οι κόμβοι επικοινωνούν επιτυχώς μέσω multicast, αρκεί να χρησιμοποιήσουμε την εντολή tcpdump, που θα μας εμφανίσει την κίνηση των πακέτων που ανταλλάσσονται μεταξύ των κόμβων.

No comments: