Mar 23, 2015

Κεντρικός oρισμός application module και connection pooling παραμέτρων για το ADF BC

Παραμέτρους σχετικά με το application module pooling στο ADF μπορούμε φυσικά να δηλώσουμε ως τμήμα του εκάστοτε application module configuration. Σε περίπτωση που θέλουμε να θέσουμε τιμές σε αυτές τις μεταβλητές, για όλα τα modules του έργου μας, τότε αναγκαστικά είτε θα έχουμε μεγάλη πειθαρχία (και εκτέλεση audit rules) από την ομάδα μας, είτε θα αφήσουμε αυτή την λειτουργία ως τμήμα των deployment scripts.
Ευτυχώς το ADF μας επιτρέπει να κεντρικοποιήσουμε όλες αυτές τις μεταβλητές σε ένα σημείο, και αν θέλουμε, να ορίσουμε ειδικές τιμές ανά περίπτωση. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να καταφύγουμε στο αρχείο adf-config.xml. Παρόλο που ο visual editor δεν μας δείχνει πως υπάρχει η δυνατότητα επηρεασμού του ADF BC παρά μόνο για πολύ λίγες παραμέτρους (πχ locking mode, failover, fetch size) αν ανατρέξουμε στον πηγαίο κώδικα (source code) έχουμε περισσότερες επιλογές.
Εκεί μπορούμε να ορίσουμε στην ενότητα "amconfig-defaults" τις τιμές για παράδειγμα για το connection pooling, ή οποιαδήποτε άλλη παράμετρο του application module configuration.
Μετά την αλλαγή, αν ανατρέξουμε σε οποιοδήποτε application module μας θα δούμε άμεσα αυτές τις ρυθμίσεις. Η δοκιμή έγινε στον JDeveloper 12.1.3 και δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει κάτι ανάλογο και για προηγούμενες εκδόσεις.

No comments: