- Αναβάθμιση σε Firefox 5.0.1 ενώ η επίσημη έκδοση στο openSuSE 11.2 είναι η σειρά 3.6.*. Κατεβάζουμε το κατάλληλο αρχείο από το server του Mozilla για την αρχιτεκτονική μας. Για παράδειγμα από εδώ: http://releases.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/latest-5.0/linux-x86_64/ To κάνουμε unzip σε ένα δικό μας directory (πχ κάτω από το /opt) Έπειτα, φτιάχνουμε ένα link για τα υφιστάμενα plugin-ins του συστήματός μας:
με αυτόν τον τρόπο τα βασικά plugins (Java, Adobe Flash) λειτουργούν και στην νέα μας έκδοση. Τέλος, φτιάχνουμε και το link στο executable του Firefox:
unlink /usr/bin/firefox
ln -s /opt/firefox/firefox /usr/bin/firefox
- Εφαρμογή του τελευταίου Adobe Flash plugin (πχ 11 Beta για Linux 64) Καταρχήν το κατεβάζουμε από την διεύθυνση http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer11.html. Κάνουμε unzip το αρχείο σε ένα φάκελο της επιλογής μας και αντιγράφουμε το libflashplayer.so στον κατάλογο /usr/lib64/browser-plugins. Ξεκινούμε τον Firefox και απενεργοποιούμε το παλαιό (10.3) plugin και ενεργοποιούμε το νεώτερο.
- Αναβάθμιση του Seamonkey από την βασική έκδοση 2.0.14 (το οποίο χρησιμοποιώ για την email αλληλογραφία και τον απλό HTML editor του). Αντίστοιχα με τον Firefox, κατεβάζουμε την τελευταία έκδοση από το http://www.seamonkey-project.org/releases/. Στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχει link για την αρχιτεκτονική των 64-bit. Παρομοίως, το κάνουμε unzip στον κατάλογο /opt και επίσης ανανεώνουμε το symbolic link.
ln -s /opt/seamonkey/seamonkey /usr/bin/seamonkey
- Αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση του LibreOffice. Εδώ είμαστε τυχεροί, μιας και υπάρχει ένα unstable repository για το 11.2 στην τοποθεσία http://download.opensuse.org/repositories/LibreOffice:/Unstable/openSUSE_Evergreen_11.2/ που σήμερα περιλαμβάνει την έκδοση 3.4.2. Επιλέγουμε λοιπόν τα κατάλληλα πακέτα για αναβάθμιση.
No comments:
Post a Comment