Jan 20, 2011

Κατέβασμα (download) του documentation του Oracle Fusion Middleware 11.1.1.4

Έχω μια συγκεντρωτική συνήθεια που θέλει όλο το υλικό και την τεκμηρίωση των εργαλείων και των έργων στο οποίο συμμετέχω να βρίσκεται αποθηκευμένο στο laptop μου. Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα που κυκλοφόρησε η έκδοση 11.1.1.4 του Fusion Middleware θέλησα να κρατήσω τοπικά αντίγραφα της τεκμηρίωσης.

Στις παλαιότερες εκδόσεις της Oracle (9i και 10g τουλάχιστον από όσο γνωρίζω) το documentation προσφερόταν για download ως zip αρχείο. Αυτό όμως έχει αλλάξει και πια η οθόνη του download δεν διαθέτει αυτή την δυνατότητα ενώ είναι φυσικά και διαμορφωμένη πολύ διαφορετικά.

Προκειμένου να κατεβάσουμε (download) όλο το documentation της πιο πρόσφατης έκδοσης στον τοπικό μας δίσκο, δεν έχουμε παρά να εκμεταλλευτούμε το wget ώστε να κάνει crawling στο site της Oracle. Πιο συγκεκριμένα η βασική σελίδα του documentation είναι η http://download.oracle.com/docs/cd/E17904_01/index.htm άρα εκτελούμε την εντολή:

wget -r -np -nc -nH http://download.oracle.com/docs/cd/E17904_01/index.htm

Η διαδικασία θα πάρει αρκετή ώρα και συνολικά θα κατέβουν γύρω στις 100,000 αρχεία συνολικού μεγέθους 2.6 GB. Τα αρχεία αυτά περιλαμβάνουν την τεκμηρίωση σε μορφή html και pdf καθώς και όλα τα JavaDoc των προϊόντων.

No comments: