Η έκδοση 11g του JDeveloper είναι η πρώτη που ... χρειάζεται εγκατάσταση αφού είχαμε συνηθίσει απλώς να κάνουμε ένα unzip το αρχείο που είχαμε κατεβάσει. Για αυτό το λόγο, υπάρχει και ένα κατατοπιστικό κείμενο για το installation, με ειδικές αναφορές στο Linux. Μερικά σημεία που έρχονται σαν βοήθεια είναι:
* Υπάρχουν φορές που μερικά pop-up παράθυρα του JDeveloper δεν εμφανίζονται στις σωστές διαστάσεις τους, αλλά απεναντίας σε τεράστιο μέγεθος. Αν και ακολούθησα τη συμβουλή του installation για τα cursors, υπήρχαν φορές που το πρόβλημα εμφανιζόνταν. Ως τελική λύση, απενεργοποίησα το compiz και τα pop-ups εμφανίζονται στο σωστό μέγεθος.
* Το directory που κρατά εξ ορισμού ο JDeveloper τις ρυθμίσεις ανά χρήστη είναι πλέον το .jdeveloper (αντί του jdevhome σε προηγούμενες εκδόσεις) Έτσι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να τρέχει κάποιος το 10g και τον 11g στο ίδιο μηχάνημα.
* Αν αναρωτιέστε το που βρίσκεται εκείνο το quick start μενού που είδατε στην εγκατάσταση, τότε θα το βρείτε στο $JDEV_HOME/product/middleware/utils/quickstart/quickstart.sh. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε προσθέσετε ένα νέο domain στον Weblogic server σας, εγκαθιστώντας παράλληλα τις βιβλιοθήκες του ADF.
1 comment:
Σε KDE 4.* _δεν_ έχω αντιμετωπίσει _κανένα_ πρόβλημα με τις διαστάσεις των Windows (χρησιμοποιώ τα composite effects μέσω από το ίδιο το
KWin και όχι αυτά του Compiz)
Post a Comment